free bootstrap theme


Trondheim Yoga Day Festival
16. juni 2018

Ta del i Trondheim’s egen feiring av FN’s Internasjonale Yoga Dag! Opplev INSPIRASJON, FRED og FELLESSKAP gjennom ulike stiler fysisk yoga, kunstneriske innslag med mandalas, pusteteknikker, presentasjon av filosofien, vegetarisk mat, dokumentarfilm, dyp avspenning, yoga mantrakonsert og mye mer.

Asanas

Kreativ yoga flow, rolig yin yoga, broga: yoga for menn, kontor-yoga, solhilsen workshop

Livsstil

Pranayama pusting, dyp avspenning, Acoustic kirtan journey, vegetarisk inspirasjon, 'Yoga - mer enn bare trening'

Kunst

Mandala workshop, intro to Ayurveda, lag din egen, japa mala & meditasjon, yoga music workshop

INSPIRASJON
RO - FELLESSKAP

Mer info om festivalen


YOGA DAY FESTIVAL TRONDHEIM er et arrangement for hele byens befolkning, der vi ønsker å vise frem alt hva yoga har å tilby. Møt erfarne yoga- og meditasjonsinstruktører og andre likesinnede, få nye impulser og lær noe nytt om deg selv. Om du aldri har vært borti yoga før, eller om du har praktisert en del før, så kommer du til å digge Yoga Day Festival.

Og stikk gjerne innom vår vegetariske Yoga Kafe iløpet av dagen – smakfulle retter og noe søtt å bite i! Det blir også yoga for barn, og ‘kids corner’ for barnefamilier med leker og mulighet for ansiktsmaling.


Yoga er en eldgammel, helhetlig tilnærming til helse og velvære som handler om å finne harmoni i seg selv, mellom mennesker og med omgivelsene. Yogaøvelser (asanas) hjelper deg bl.a. med å øke fleksibiliteten, styrke musklene, balansere hormonene, rense indre systemer i kroppen, roe sinnet, redusere stress. Men yoga er ikke bare en form for trening. Vise yogis så yoga som en fullkommen livsstil, -en måte å leve livet og forstå verden på, som hjelper deg med å oppdage hvem du er, og finne din plass i verden. De lærde i India forstod at det ytre bare kan endres ved å endre det indre, og at vår bevissthet derfor påvirker hvordan ting er rundt oss.

Hovedarrangement
10:00 - Let's Yoga: Kick-off
15:00 - ‘Who Are You?’
15:30 - Konsert

Livsstilsrommet
11:00 - Pranayama pusting
11:30 - Dyp avspenning
12:00 - Kirtan Journey
13:00 - Vegetar-inspiration
14:00 - Yoga Beyond the Mat
Mer info

PLUS! Stikk gjerne innom vår vegetariske kafe iløpet av dagen – smakfulle retter og noe søtt å bite i. Det blir også yoga for barn, og ‘kids corner’ for barnefamilier med leker og mulighet for ansiktsmaling.

Asanarommet
11:00 - Kreativ yoga flow
12:00 - Rolig yin yoga
13:00 - Broga: Yoga 4 Dudes
14:00 - Kontor-yoga
14:30 - Solhilsen workshop
Kunstrommet
11:00 - Mandala workshop
12:00 - Intro to Ayurveda
13:00 - Japa mala
14:00 - Drum workshop
Mer info

PROGRAM

Festivalaktiviteter i våre 3 rom

HOVEDEVENTER

Vi ønsker alle velkommen til Trondheims feiring av den internasjonale yogadagen med en kort introduksjon til Yoga. Med en teaser om hva ordet ‘yoga’ egentlig betyr, en kort økt med skånsomme fysiske yogaøvelser og enkel, beroligende mantrameditasjon.

Førpremiere av dokumentaren ‘Who Are You?’ (på engelsk)
Vi ønsker å ta deg med på en spennende reise- en reise som kan åpne opp dørene til en mye dypere forståelse av livet, kjærlighet og alt som ligger derimellom. Spørsmålet “Hvem er jeg” er ikke et tema for spekulasjon rundt bordet på en filosofikafé- det er et spørsmål som naturligvis har meget stor praktisk betydning i våre liv. Denne dokumentaren utforsker ulike vitenskapelige funn som viser til at vi er mye mer enn bare kroppen vår.

En fresh nykommer-duo med futt i, -‘Warm Heart’ er et band som både lever og deler yogalivsstilen. Med sine varmende toner inspirerer de allerede folk over hele Europa.

Livsstils-rommet

Vi ønsker alle velkommen til Trondheims feiring av den internasjonale yogadagen med en kort introduksjon til Yoga. Med en teaser om hva ordet ‘yoga’ egentlig betyr, en kort økt med skånsomme fysiske yogaøvelser og enkel, beroligende mantrameditasjon.

Double class
11:00 Pranayama: ‘Prana’ means ‘life-giving force’, ‘ayama’ means ‘extension’. Learning to control our breath can have an enormous effect on our physical and mental wellbeing. In this workshop you will learn simply yet highly effective breathing techniques that bring harmony to your entire system.
11:30 Deep Relaxation: It is said that 15 minutes of Yoga Nidra relaxation may rejuvenate you more than 1 hour of sleep. On this class, you will get to lie down and be gently guided into a state of complete tranquility in mind and body. We also add mantra sounds to the relaxation, which takes you far beyond all worldly stress.

Visste du at 15 minutter med avspenning i Yoga Nidra kan tilsvare mer enn 1 times søvn? I denne økten får du legge deg ned og bli guidet på en behagelig måte til en tilstand av fullstendig ro i kropp og sinn. Mantramusikken som brukes under avspenningen vil hjelpe deg å gi slipp på all slags stress og bekymringer i sinnet.

Ved å sette sammen melodi, musikk og mantra får man Kirtan, en sangaktivitet som er både meditativ og energigivende. Det er faktisk den mest kraftfulle og fornøyelige formen for meditasjon - bli med på en melodiøs reise.

Tips til vegetarisk matlaging - grunnlaget for et sunt og enkelt kosthold.

Yoga er den fullstendige vitenskapen om livet. Det handler om å utvikle kjærlighet, mindfulness, medfølelse og ydmykhet. Men for å oppnå disse egenskapene må vi vite hvilken retning vi skal gå. Hvordan kan man skape en praksis i livet som fører til virkelig lykke og innsikt? Med 20 års erfaring innen mantrameditasjon og studier av yogafilosofi, kommer Anja Hammer til å dele innsikt om den egentlige betydningen av ‘Yoga’. Du får vite på hvilken måte yoga faktisk er en praktisk og fornøyelig måte å oppnå harmoni i livet på.

Mobirise

Asana-rommet

Vi ønsker alle velkommen til Trondheims feiring av den internasjonale yogadagen med en kort introduksjon til Yoga. Med en teaser om hva ordet ‘yoga’ egentlig betyr, en kort økt med skånsomme fysiske yogaøvelser og enkel, beroligende mantrameditasjon.

En yogatime for inspirasjon, som får hjertet til å pumpe. Guidet av pusten flyter vi gjennom en harmonisk sekvens av asanas. Øvelsene behøver ikke være kompliserte i seg selv, men denne timen handler om at vi setter sammen flere øvelser til en flow som gir en flyt i hele timen.

Yin Yoga er en dypere praksis der vi forlenger tiden vi bruker i hver asana (stilling). Dette hjelper det dypere vevet i musklene å gi slipp og strekke ekstra godt, samtidig som tankene får muligheten til roe seg i hver stilling. En beroligende opplevelse og en utfordring for noen til å lande og gi slipp på tanker.

Tror du yoga bare er for jenter? Denne timen er bare for bro’s, -jenter ingen adgang! I gammel tid var det utelukkende menn som praktiserte fysisk yoga, mens i vesten i dag har det blitt en feminin treningsform. Vår yogalærer Ruben viser deg at yoga kan være overraskende fysisk og mentalt utfordrende. Du bygger styrke, fleksibilitet, og det er utmerket som supplement til andre idretter fordi du blir smidig og sterk, samt kan forebygger skader. Er du en bro? Da er denne timen for deg.

Dobbeltime
14:00 Kontor-yoga: Ikke nok plass til å trekke fram yogamatten på kontoret? Det er fortsatt mange øvelser du kan gjøre mens du sitter! Stol-yoga er perfekt for deg som jobber på kontor og studenter. Vi fokuserer på å balansere de vanligste årsakene til stress og sykdom som følge av kontorarbeid ved å åpne brystet, fordype pusten og forsiktig spenne av i muskler i nakke og skuldre.
14:30 Solhilsener: Surya Namaskar, eller Sun Salutation, er det mest kjente symbolet på yoga praksis. Det er en flytende sekvens av asanas (stillinger) som hjelper deg å koble bevegelsen til pusten din, samtidig som du bygger varme og spiser hele kroppen. Her får du praktiske tips til Sun Salutations og utforske nye variasjoner i sekvensen.

Førpremiere av dokumentaren ‘Who Are You?’ (på engelsk) og verdensmusikk-konsert av Warm Heart.
Klikk for mer info

Mobirise

Kunst-rommet

Vi ønsker alle velkommen til Trondheims feiring av den internasjonale yogadagen med en kort introduksjon til Yoga. Med en teaser om hva ordet ‘yoga’ egentlig betyr, en kort økt med skånsomme fysiske yogaøvelser og enkel, beroligende mantrameditasjon.

Lære, skape, meditere: Å lage en Mandala, et gammelt symbol i yoga-systemet, er en kreativ måte å uttrykke seg selv på. Ved hjelp av materiale fra naturen eller penn og papir, ta et øyeblikk og la sinnet få friheten til å uttrykke, uten å dømme, i et trygt og rolig miljø.

Ayurveda, eller "vitenskapen om livet", er akseptert som verdens eldste helsesystem, og har som mål å lede individet til en tilstand av optimal kroppslig og mental helse. Ayurveda anser maten som vår medisin, og kosthold er derfor av stor betydning. Få en kort introduksjon til dette holistiske helsesystemet, og lær de første stegene som kan forbedre din helse.

Lag din egen Japa Mala (perlebånd) og trene med dem - 'Japa' indikerer en myk chanting av yoga lyder, eller mantra. Gjenta disse mantra-lydene har den effekten å tegne sinnet vekk fra den materielle dimensjonen med all stress, bekymringer, etc., en effekt som ikke kan oppnås ved noe materiell. Med denne praksisen vil ditt sinn og hjerte gradvis utvikles mot mer toleranse, omsorg og kjærlighet til andre.

Jam session and workshop of hand drumming - all kinds of hand drums, bring one if you have :)
The program:
1) Whip technique in hand drumming (quick course to learn basic techniques of movement and hitting)
2) Developing your proper timing feeling (how to make GROOVE!)
3) Basic understanding how to create good drumming line (support and solo)
4) Jam session for all who have something to hit on

Førpremiere av dokumentaren ‘Who Are You?’ (på engelsk) og verdensmusikk-konsert av Warm Heart.
Klikk for mer info

Mobirise

Festivallærere 2018

Mobirise


ANJA
HAMMER

Meditasjon & yoga-vitenskap

Har levd yoga-livsstilen i over 20 år og er veldig engasjert i det å dele og lære ut meditasjon og yogafilosofi til andre, - og gjør det på en unikt varm og ekte måte. Også en vegetarisk kokk, som lager velsmakende og næringsrik mat og desserter til andres glede.

Mobirise


RUBEN
LUNDSTRÖM

Yogainstruktør

Vår vennlige og erfarne yogainstruktør, med snart over 8 års yogaerfaring. Ruben streber alltid etter å vokse og utvikle seg som lærer i sitt felt, og leder deg alltid gjennom timen med genuinitet og et smil. 

Mobirise


WARM
HEART

World Music band

En spennende musikalsk duo med nå over 28.000 fans på Soundcloud. Warm Heart presenterer ulike stilarter som elementer av pop, lette jazzy og latino-grooves, romantiske ballader og energifull folkesang - som alt i alt kan beskrives som World Music. De har opptredd på ulike festivaler og arrangementer de siste par årene, både i Norge og Polen, inkludert Oslo Musikkfest. 

Mobirise


MAGDALENA
KVERNELAND

Musiker og vegetarkokk

Pianist og sanger i Warm Heart band. Sammen med Andriy Shadiy sprer de magiske lyder av mantraer med sine originale og melodiske stemmer. Magdalena har vært vegetarianer i nesten 20 år, og har gjennom denne tiden blitt anerkjent ekspert på vegetarisk matlaging. De siste 7 årene har hun hatt faste vegetar matlagingskurs for Oslo Meditasjonskole og er hyppig gjestelærer på ulike festivaler og arrangementer i Europa. Bli med på hennes kurs for å lære om fordelene med et vegetarisk diett, bli inspirert av nye oppskrifter, og finn ut hemmeligheten til vegetarisk matlaging.

Mobirise


ANDRIY
SHADIY

Musiker og Ayurvedisk foredragsholder

Multi-instrumentalist, musician, composer, and Ayurvedic teacher. Previously a band member of international mantra band Atmasfera, Andriy is now playing in Warm Heart.
Will lead the drum workshop as well as the introduction to Ayurveda.

Mobirise


LINN
LUNDSTRÖM

Meditasjonslærer

Har fulgt meditasjon og yoga-livsstil i 5 år, med særlig interesse for Ayurveda, som er det gamle, holistiske helsevesenet for yoga. Hun har også en fasinasjon for og regelmessig engasjerer seg i å synge og spille gitar som en type meditasjon.

Mobirise


FRANK ROBERT
JOHNSEN 

Vegetarisk kokk

Vår vegetarkokk vil presentere en rekke smaker for deg på Yoga Day. Har jobbet som kokk men kaller seg nå i dag for hobby-kokk. Skuffer likevel aldri i sin evne til å lage retter til mange mennesker, og bevare den gode smaken av ekte hjemmelaget mat.

Mobirise


THERESE
BRENDRYEN

Kunst og kreativitet

Therese, Lisa, Jelena, Irene - vårt kreative crew vil dele med deg fargerike og artistiske former for mandala tegning, japa mala, ansiktsmaling, etc. Vi har også en barnekrok for å engasjere de små i morsomme aktiviteter .

LET'S YOGA!
Kick-off om

Trondheim Meditasjon & Yoga

www.tmy.no
info@tmy.no
(+47) 410 75 816

Kontakt Oss